Hej!

Jag heter Ville, Björkallèns Ville är hela mitt namn.
Jag föddes i Grängesberg den 22 april 2003. Där bodde jag till den 13 juni. Jag flyttade då hem till Rambo och Sigge och deras familj.

Att åka bil tyckte jag inte var trevligt. jag gnällde och skällde hela vägen. Sigge säger att man blir van. Han kände lika som jag när han åkt bil de första gångerna. Nu älskar han att åka bil och missar inte chansen till en biltur.

När vi var framme tog Rambo och Sigge emot mig. Rambo var inte så intresserad av mig. Sigge ville leka men han tänkte inte på att jag är liten. När han la sin tass på min rygg tippade jag omkull. När vi leker nu tänker han på det och är väldigt försiktig. Vi har jätteroligt när vi leker.

Rambo verkar inte vara så intresserad av mig, han har kollat på mig lite grann. Jag går efter honom ibland för att se om har något att lära mig. Han ser ganska gammal och sliten ut. Jag förstår att han tänker ta pension.

Det gick bra att sova första natten. Jag låg på husses arm. Han tog ner sin madrass på golvet. Jag tycker att det är svårt att sova själv. Jag har fått en fin låda att ligga i. På dagarna söker jag upp någons knä när det är dax att ta en tupplur. Det brukar inte vara svårt, det är många som vill ha mig i sitt knä.

Som ni förstår är det jag som skall ta över efter Rambo. Jag hoppas Rambo orkar jaga lite under säsongen 2003/2004 för jag hinner nog inte lära mig tills det att harjakten börjar. Men året där på skall jag presentera mig ordentlig för hararna.

Vad som händer i skogen och för övrigt i mitt liv kan du läsa om på vår Aktuelltsida som vi  Jakthundar hjälps åt att skriva..